Sunde fødder - er glade fødder

Sunde fødder - er glade fødder

Velkommen til Danske Fodplejere!

Hvad er forskellen på Lægeeksamineret Fodplejer og Statsaut. fodterapeut ?

Fodplejeuddannelsen er en 1-1½  årig, privat og selvbetalt uddannelse.
Uddannelsen til Statsaut. fodterapeut er en betalt og statsgodkendt 1½ årig uddannelse.

Må lægeeksaminerede fodplejere behandle f.eks. nedgroede negle, lave bøjlebehandling samt behandle diabetes- og gigtpatienter?
Ja, det må de. Behandlingsmæssigt er der ingen forskel på, om patienterne vælger at gå til en fodterapeut eller en lægeeksamineret fodplejer. Lægeeksam. fodplejere har samme beføjelser bl.a. i forhold til bøjlebehandling af nedgroede negle samt behandling af diabetes- og gigtpatienter.

Fodbehandling er for alle uanset alder og køn. Nogle får fodbehandling for ren velvære og for at holde fødderne pæne og i topform. Andre har problemer med fødderne, kan måske ikke selv ordne dem og har brug for hjælp, f.eks. klipning af fortykkede negle, nedgroede negle, hård hud,  ligtorne, negle/fodsvamp, hælrevner, div. problemer i forbindelse med diabetes, gigt mv. 

Foden består af:
26 knogler (1/4 af kroppens knogler)
33 led

Mere end 100 muskler, sener og ligamenter
Et netværk af blodårer, nerver.

Fødderne har 250.000 svedkirtler, mange flere end andre steder på kroppen. I løbet af et liv går vi så meget, at det svarer til ca. 6-8 gange rundt om Jorden. Vi går rigtig mange skridt hver eneste dag, nogle af os tusindvis. Der er ikke noget at sige til, at den mindste skævhed i fødderne kan påvirke resten af kroppen efter nogen tid. Når vi tager 1 skridt, udsætter vi fødderne for en enorm belastning. Et nedslag på hælen svarer til 2,5 gange vores egen kropsvægt. Ved en vægt på 70 kg, svarer det til en belastning på hver fod med ca. 100 tons for hver løbet km.

Du kan selv gøre noget
Der er stadig alt for mange, der ikke ved, hvor vigtigt det er at passe på sine fødder. Og hvor let det i grunden er selv at gøre noget. Det betaler sig at forebygge. Jeg vejleder gerne i føddernes rigtige pleje, rigtigt valg af fodtøj og fodgymnastik, der kan gøre en forskel. 

 "For den, der har ondt i fødderne - er alt andet ligegyldigt", siger et kinesisk ordsprog.
De fleste har prøvet at have for små sko på, der klemmer og gnaver. Måske har du haft en ligtorn, der stikker og jager, eller en nedgroet negl, der ubønhørligt gør opmærksom på sig selv, så man ikke kan tænke på andet.
Det behøver ingen at udholde eller leve med.

Pleje af fødderne
Når det kommer til skønhedspleje, er fødderne det område af kroppen, vi forsømmer allermest. Men de bærer os ikke alene i fysisk forstand, de er også vigtige for vores psykiske velbefindende, da de repræsenterer vores fundament,  indre styrke samt forbindelsen til jorden. Giv derfor dine fødder lidt opmærksomhed og pleje, de fortjener det!

"Hvis du går med ukomfortable sko, er der stor risiko for, at du  får  smerter i dine hæle. Du kan forebyggge smerten ved at regelmæssigt at strække  akillessenen."

 Mange fodlidelser skyldes sygdomme, uhensigtsmæssigt fodtøj, gang på hårdt underlag eller meget stående arbejde. Din fodplejer kan kontrollere, om strømper og fodtøj passer til fødderne, og give instruktion i øvelser, der kan gøre fødderne stærke og smidige. Desuden kan fodplejeren tage stilling til, om klienten bør anbefales læge- eller ortopædisk tilsyn.

Derfor…. Pas godt på dine fødder - de bærer dig gennem livet. De fortjener en god behandling!

Copyright ® 2013 Fodplejeslangerup.dk

Seneste kommentarer

12.11 | 11:04

Jeg har besøgt fodterapeuter, men synes Julie er den bedste. Dejlig atmosfære og dygtig behandling. Bedste anbefaling fra mig.
Mange tilfredse hilsner fra Tina

08.09 | 13:43

Anbefaler virkelig Julie, som er en fantastisk dygtig, grundig og professionel fodplejer. Samtidig giver hun den BEDSTE fodmassage.

25.04 | 15:51

Dejligt at få ordnet fødder igen og specielt den skøneste fodmassage.
Kh Pia

12.07 | 15:08

Hej Tom
Ja, det kan jeg godt se på. Du er velkommen til at booke en tid:
www.fodplejeslangerup.dk

Del siden